Brandskyddspolicy

Som ett steg i föreningens systematiska brandskyddsarbete har styrelsen arbetat fram en brandskyddspolicy. Syftet är att öka tryggheten i fastigheten genom att informera om faror, risker och åtgärder.

Visst du att det brinner i 24000 svenska hem varje år och att var tredje brand inte upptäcks i tid. För att undvika omfattande skador är det viktigt att arbeta förebyggande och vid ett tillbud snabbt kunna göra en tidig upptäckt för rätt åtgärd – TURÅ.

Därför har styrelsen arbetat fram en brandskyddspolicy. Målet är att ha en styrelse som driver ett aktivt brandskydd som följer de regler och rutiner som krävs för att minska risken för att en brand skall kunna uppstå. Brandskyddsansvarig gör regelbundna kontroller och genomgångar av fastigheten och presenterar resultat på styrelsemöten. Allt för att vi ska  säkra att det systematiska brandskyddsarbetet efterlevs.

Styrelsen kommer att ha årliga genomgångar och därefter besluta om nödvändiga åtgärder så att brandskyddspolicyn efterlevs.

Interna kontroller utförs löpande månadsvis av brandskyddsansvarig med rapportering till styrelsen. Syftet är att i samråd med styrelsen hitta och åtgärda brister inom rimlig tid. Målet är att öka säkerhetstänkandet i föreningen genom information och få ett aktivt deltagande i brandskyddsarbetet.

Vi vill verka för att alla våra medlemmar ska ha en god förståelse för brandskyddets betydelse så att alla kan bidra till en god säkerhet. 

Vi har alla ett gemensamt ansvar för att brandskyddspolicyn efterlevs.